Slimme
Meter


Minister Kamp van Economische Zaken heeft besloten dat alle huishoudens in 2020 moeten beschikken over slimme meters. Het verwisselen van oude meters en de wettelijke verplichting om slimme meters uit te lezen kost energiebedrijven veel tijd en werk. 

Om slimme meters uit te kunnen lezen zijn nieuwe technieken ontwikkeld. PTI realiseert hoge opnamescores door het P4 portaal te koppelen en de interfaces volledig te optimaliseren. Door onze oplossing voor het uitlezen van slimme meters zijn ingewikkelde processen en de dataverrijking door EDSN geen probleem. Daarnaast kan onze oplossing dagstanden, maand-recovery’s en intervalstanden opvragen.

Verbruiks- en indicatief kostenoverzicht (VKO)

Energieleveranciers zijn verplicht om gebruikers van een slimme meter tenminste eens in de twee maanden een verbruiks- en indicatief kostenoverzicht (VKO) te sturen. De Autoriteit Consument en Markt controleert dit proces.  

Speciaal voor de consument heeft de EU een website opgericht m.b.t. de Slimme Meter: http://my-smart-energy.eu/

PTI kan dit gehele proces regelen. Dat doen we door standen uit te lezen en – op basis van de opgegeven tarieven – een VKO als Pdf-bestand naar de energiegebruiker te sturen. Een VKO sturen kunnen we op verschillende manieren, namelijk:

  • Door een e-mail met het VKO als Pdf-bestand in de bijlage te versturen.
  • Door een e-mail met een link naar een digitaal archief te versturen.
  • Door de VKO te printen en per post te verzenden.
  • Door SMS-berichten te sturen met melding dat het VKO beschikbaar is.

 

Wat zijn de voordelen van de PTI Slimme Meter oplossing voor uw organisatie? Bel ons voor meer informatie op 0348466888, stuur een e-mail naar commercieel@pti.nl of vraag direct een offerte aan via de button ’aanvraag offerte'.